Street art în Barcelona (2)

Dacă ați vizitat Barcelona e foarte probabil să vă fi intersectat puțin cu arta stradală, nu de alta dar e foarte la îndemînă (pe toate gardurile, cum ar veni – la propriu), am mai povestit și eu despre ea cu cîteva ocazii (aici mai pe larg, de exemplu).

Acum cîteva săptămîni, în căutarea muralului burlesc de mai jos, al franțuzoaicei Miss Van (care a început să picteze pe ziduri de prin ’93, deci nu e tocmai o tinerică, așa cum ne-am aștepta cînd vine vorba de pictat pereți), am găsit întîmplător, la un minut distanță, un alt zid pictat din cap pînă-n picioare, pe toată înălțimea unui bloc, atît de înalt că nu mi-a încăput în poză. Artistul e Sixe Paredes iar muralul (El Espíritu de la Montaña) e actualmente cel mai mare din Barcelona. Ambele se află în zona Guinardó.

Peste următoarele am dat tot întămplător, deși știam că Vallcarca e o zonă cu mult street art, care în multe cazuri (cum ar fi și Carboneria), e în strînsă legătură cu activismul, squaterii (care nu știu cum se cheamă în română -?) și protestele de aproape orice fel. Nu știu cine sînt artiștii, dacă aflu completez cu informații.

Va urma, probabil.

6

5 Comments

 1. Super fain. Mi-ai dat o idee – tocmai am descoperit si eu prin Montreal cîteva asemenea desene, da’ n-aveam aparatul foto la mine – nici macar mobilul, tabarnak! Daca nu se face prea frig, o sa ma duc sa pozez zilele astea. Daca da, prin mai, cînd da caldura :D

  • Cum, fără mobil? :))

   Mi s-a întîmplat și mie de curînd să-l uit acasă și am constatat că pot supraviețui fără el cîteva ore, nu mult, dar cît de cît. :)

   Hai că sînt curioasă, sper să prinzi vreme bună!

   • A, la mine nu-i de mirare, mobilul meu sta de obicei mai mult acasa decît în geanta, nu-s’ de ce nu-s în stare sa ma-nvat cu el – mai degraba car tableta cu mine :)))))).
    În orice caz, ca sa fac poze week-end-ul asta tre’ sa se îndeplineasca trei conditii: 1. sa fie vreme buna; 2. sa gasesc locurile cu pricina; 3 sa aiba chef barbatu-meu sa mearga ca io n-am carnet :))))). Anyway, pîna una alta, îti pun o pictura murala celebra din Québec city care ilustreaza istoria acestuia si pe care am facut-o iarna trecuta cînd am fost la carnaval;

    https://goo.gl/photos/fVipRmDTq5pZq4vK7

    Sper ca am stiut ce fac si-o sda vezi poza :D

 2. Da, Claude mi-a explicat ca mai toate figurile care apar în desen sînt personalitati istorice, da’ eu le stiu numai ca nume de strazi si de statii de metrou :D.

Leave a Comment