Postare retrospectivă cu cărți. 2013

books13

Am de ceva vreme în cap să scriu despre asta și mi-am dat seama că imediat trece anul și n-am făcut-o. Am impresia că toată perioada asta dintre 24 decembrie și 1 ianuarie e practic un weekend prelungit, nu mai știu de fapt în ce zi a săptămînii sîntem, nici în ce dată, sîntem mereu în weekend, ba în vizită la bunici, ba la verișori, cu seri prelungite de board games, cu somn bebelușesc dat total peste cap, cu toate că dimineața ora ei de trezire rămîne aproape invariabil aceeași.

Deci. Am reușit să citesc destul de mult anul ăsta, în ciuda așteptărilor mele, în special comparat cu anul trecut cînd totuși aveam mai mult timp (dar și o stare semi-permanentă de somnolență). Aici e lista cărților pe care le-am citit în 2013. Plus Bridget Jones: Mad About the Boy, cu care parcă nu mai reușesc să ajung la capăt, n-am citit nici măcar un rînd în ultima săptămînă. Am recitit anul ăsta o singură carte (Franny & Zooey, a 3-a sau a 4-a oară), am recitit destul de mulți autori, mai ales români, am citit 2 cărți ale aceluiași autor (Rob Sheffield), dar am și abandonat cîteva.

Dintre toate astea, dacă ar fi să recomand mai departe, ar fi așa. În ordine aleatorie, cîte 5, cu link către review, acolo unde este:

Ficțiune
* Rules of Civility / Amor Towles
* Someday, Someday, Maybe / Lauren Graham
* Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage: Stories / Alice Munro
* The Light Between Oceans / M. L. Stedman
* O sută de ani de zile la Porțile Orientului / Ioan Groșan
(cu mențiune specială pentru The Rosie Project / Graeme Simsion și Where’d You Go, Bernadette)

Nonficțiune
* The Year of Magical Thinking / Joan Didion
* Love is a Mix Tape / Rob Sheffield
* My Life in France / Julia Child
* Bringing Up Bébé / Pamela Druckerman
* Adio, adio, patria mea cu î din i, cu â din a / Radu Pavel Gheo
(cu mențiune specială pentru How Eskimos Keep Their Babies Warm / Mei-Ling Hopgood)

Cred că mi-a luat mai mult să pun linkuri decît să scriu ce era de scris. :-) Mi-ar plăcea să știu dacă aveți cărți care v-au plăcut anul ăsta și pe care le-ați recomanda la rîndul vostru mai departe. Ori poate vă inspir să vă apucați și voi de scris liste.

Un 2014 cu lecturi faine, tuturor!

6

10 Comments

 1. offfffff, poate apare si la noi tradusa “My life in France” de Julia Child, chiar ma tenteaza…si da, lecturi faine si tzie si un 2014 pe masura asteptarilor! La multi ani fericiti!

 2. Nu am citit absolut nimic din ce-ai tu aici, insa am descoperit cu surpridere ca Lauren Graham e scriitoare. Ma inspir din lista ta.
  Mi-am permis si sa-ti dau add pe Goodreads, eu as recomanda din lecturile mele de 2013 Toate bufnitele de Filip Florian, Paula de Isabel Allende, Caminante de Octavian Paler, dar si Viata pe un peron, Splendida cetate a celor 1000 de sori de Khaled Hosseini (si Vanatorii de zmeie) si Intriga matrimoniala de Jeffrey Eugenides.

  • Sa stii ca scrie chiar bine Lauren Graham! Din ce recomanzi tu, doar Paler si Allende n-am citit, desi din Allende imi tot promit de citiva ani ca o sa incerc ceva. Nice to meet you! :)

 3. LS

  eu as recomanda la fictiune: Scrisorarul lui Siskin; si Mircea Nedelciu – eu am citi amendament la instinctul proprietatii
  la non: Djuvara – telegrama de la Stockholm (aviz amatorilor); lizica codreanu si avangarda pariziana; si masile lui mircea ivanescu
  la poezie: vantureasa lui marius chivu; si nimicul lui Carta

  un ano 2014 feliz!

 4. Si eu am pus pe lista in ultima vreme Lauren Graham dar momentan n-am dat de ea. Si in rest sunt interesante recomandarile.
  Stiu ca ai trecut pe la mine deja, asa ca nu-ti recomand decat Yoko Ogawa, cand o fi sa ajungi la ea. :)
  La multi ani!

 5. Mersi de recomandare!

 6. chiar nu am citit nimic din aceste recomandari ale tale ! 2014 mi l-am propus a fi un an al cititului si poate ating si o recomandare de-a ta !

Trackbacks for this post

 1. Postare retrospectivă cu cărți. 2016

Leave a Comment